Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2020-11-27 11:32 )
  • 2 Svar
  • 0 gilla
  • 642 Visningar

Du kan snabbt och enkelt söka upp poster direkt i respektive kolumn, överst i den nya rutan skriver du vad du letar efter och när du trycker Enter filtreras listan enligt ditt sökvillkor.

 

Raden förblir grön tills du tar bort sökvillkoret, just för att uppmärksamma dig på att du har gjort en filtrering. 

 

Det går också bra att använda sökvillkoren för intervall och delar av ord, exempelvis kan du ange intervall 763..767 i kolumnen Fakturanummer, eller varför inte sätta en stjärna * före eller efter det ord du söker efter. Läs mer i Söka poster »

 
Du också göra fler urval samtidigt, som du ser i exemplet nedan. 
sok_flera.png

För att ta bort sökvillkoret kan du antingen högerklicka på den översta raden och välja Rensa urvalsrad  eller väljer du tangenterna Ctrl+F3

 
Fler kolumner

Söker du efter något som det inte finns i någon kolumn, kan du högerklicka längst upp i menyn bland kolumnerna och välja Kolumninställningar. Här till vänster under Tillgängliga kolumner ser du vilka val du kan lägga till i listan. Markera den du vill ha och klicka på översta pilen så läggs den i Aktiva kolumner, klicka på Spara och nu får du en ny kolumn längst till höger som du kan söka i. Om du lägger till nya kolumner kan du även välja i vilken ordning dessa ska vara i och det gör du under Aktiva kolumner i kolumninställningarna - markera den du vill ändra och välj Upp eller Ned. Du kan även justera bredden på dina kolumner genom att markera i menyn i det grå strecket.

 
Skriv ut till fil/Excel

Du kan även kopiera eller exportera innehållet i de flesta tabeller - läs mer i Kopiera/exportera tabellinnehåll » 

 

På detta sätt kan du snabbt och enkelt söka upp poster direkt i listan, en förbättring för enklare sök och filtrering i programmet 🙂

 

Se filmen Sök i Administration »

 

Kommentarer
Jessica_
UTFORSKARE

Det är mycket smidigt att söka och göra urval på detta sätt, men

 

jag saknar funktionen i vissa kolumner, som det av någon anledning saknas möjlighet till detta urval i, 

t.ex. Utskriftsval under Kundfakturor och Prislista under Kunder.

 

Jag har hittat andra vägar för att nå denna information, men det vore ju extra smidigt att nå den via denna sökmöjlighet!

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jessica_!

 

Kul att du gillar sökfunktionen! Jag håller med om att det varit toppen om det fanns i alla kolumner i programmet. Jag tar med mig dessa exempel som önskemål till kommande versioner:)

 

Ha en fin dag!