Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur rättar man till felbokförda betalda inköp från 1910 till att matcha 1930 (bankkoppling)? - eEkonomi

Har lyckats manuellt bokföra betalning av leverantörs fakturor på 1910 som ska matchas genom bankkopplingen och in på 1930 . Hur går jag till väga för att göra om och göra rätt?
8 SVAR 8
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag tror att du kan gå in under kassa- och bankhändelser och välja kassan. När du hittar transaktionen där så ska du kunna ångra matchningen. Och när du gjort det kan du bara kryssa bort den transaktionen och gå till bankens händelser istället och boka som man ska göra istället.

Mvh
Lovisa Ljungvall
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej YQ,

Det stämmer precis som Lovisa skriver.
Om du går in under kassa- och bankhändelser och där väljer du att arbeta med kassakontot.
Där har du då en Bokförd händelse som behöver tas bort.
Klicka då på raden för händelsen och då får du fram knappen Ångra matchning.

När du har gjort det kan du raderar raden med krysset och sen matcha det under företagskontot istället.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Funkade inte för mig. Får inte fram ångra matchning. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mc,

Har du också en aktiv bankkoppling i programmet? När du har bokfört fakturan manuellt, gjorde du det då under Försäljning - Kundfakturor - trycker på Åtgärder på kundfakturan - Inbetalning eller har du gjort det via Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation - angett konto 1510 och sedan plockat upp fakturan för att bokföra den som betald mot ett konto? Kanske har du bokfört betalningen mot ett annat konto än kassakontot? Du kan kolla på verifikationen för fakturan för att se vilket konto den betalades med.

Som Cecilia skriver så ska du kunna se betalningen under Kassa- och bankhändelser om du har betalat fakturan genom försäljningsfliken som beskrivet i första alternativet. Då är det viktigt att du väljer Kassakonto, Periodens händelser och korrekt period. Sedan ska du kunna följa Cecilias instruktioner ovan för att ångra bankhändelsen och matcha mot företagskontot istället.

Återkom med lite mer information så kan vi se hur vi ska hjälpa dig på bästa sätt!
/Fanny
HAK__1
UTFORSKARE

Märkligt nog har liknande hänt för mig på en faktura där det automatiskt valt 1910 när jag registrerat som inbetalt. Har ej gjort manuellt men det kanske har blivit något eftersom jag registrerade bankkopplingen runt den perioden.

 

Hur korrigerar jag detta? Funkar det att man gör en ny verifikation på K1910 D1930?

Normalt så går det att ångra matchning under kassa och bankhändelser, så är det enklaste sättet att ändra inbetalningen.

Hej HAK__1,


När du aktiverar en bankkoppling i eEkonomi försvinner valet att betala med detta konto direkt på fakturan och du kan istället utgå ifrån fliken Kassa-och bankhändelser för att registrera fakturan som betald.

 

I det här fallet är det smidigast att ångra betalningen under Kassa-och bankhändelser enligt följande:

 

1. Gå in under Kassa-och bankhändelser och ställ dig under Kassakonto, Periodens händelser och korrekt period.
2. Klicka på raden för den felaktiga betalningen och välj Ångra matchning ute till höger. Fakturan blir då registrerad som obetald igen. 

 

När du har gjort det här kan du radera raden med krysset ute till höger.

 

3. Ändra från kassakontot till företagskontot och matcha fakturan mot den importerade händelsen, eller om bankkopplingen inte var aktiv när betalningen gjordes kan du skapa händelsen manuellt via knappen Ny bankhändelse uppe till höger.

 

/ Hanna B

Tack båda för snabbt svar!

Jag har ångrat och tagit bort. Bankkopplingen var inte registrerad vid den här fakturan så då kanske jag måste göra det manuellt. 

 

EDIT:

 

Supersmidigt! När jag gjorde en ny bankhändelse med samma summa så förstod programmet att det gällde den obetalda fakturan. Så det var bara att trycka på bokför!

 

Tack för hjälpen!