Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Johanna-REDO
NY MEDLEM

IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Jag försöker för en kunds räkning att lägga in ett IBAN-nummer så att han kan skicka sina fakturor som ska iväg utomlands. Tyvärr säger Visma att IBAN-numret är felaktigt. 
Jag har kontrollerat det på följande sida: http://www.tbg5-finance.org/?ibancheck.shtml och det är korrekt.
Såg på en tidigare sida att ett IBAN-nummer måste vara unikt och inte kan användas på två olika ställen. Men som jag förstår det har Marginalen Bank (som det är i detta fall) bara ett enda IBAN-nummer för alla sina kunder som går via Danske Bank på något sätt. Sannolikt har någon annan därmed redan detta inlagt, hur löser jag detta? 
Kunden behöver kunna göra fakturering. 
15 SVAR 15
LW____
NY MEDLEM

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Om jag inte kommer ihåg fel, så är det inte helt lätt med IBAN-nummer i eEkonomi. Jag stötte på det för ett år sedan tror jag det var. Vilket land gäller det?

//Lena

Johanna-REDO
NY MEDLEM

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Det är sällan problem med IBAN-nummer är min uppfattning. Nu är det i själva inställningarna för Kassa och Bank som det gäller och inte till en kundfakturering. Alltså är det Sverige vi pratar om. Men är just bara Marginalen Bank det är problem med. 
För alla mina andra kunder fungerar det hur smidigt som helst. 
Cecilia Towner
ANSTÄLLD

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Hej Johanna,

Precis som du själv skriver så kräver eEkonomi att ett IBAN-nummer finns inlagt under Inställningar och Kassa- och bankkonton när man ska skapa fakturor vid utlandsförsäljning.
Det behöver även vara ett helt unikt nummer och får ej då finnas upplagt på någon annan kund vilket här är fallet då Marginalen bank enbart har ett IBAN för samtliga Danske Bank kunder.

I dagsläget är enbart min rekommendation att ta kontakt med banken och se om det är möjligt att få ett personligt IBAN eller så måste man byta bank om man ska kunna hantera utlandsförsäljning via Visma eEkonomi.
I annat fall så får dessa fakturor skapas utanför programmets miljö och enbart bokas upp manuellt via Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation.
Johanna-REDO
NY MEDLEM

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Tack för svaret. Då vet jag hur det fungerar. 
Mikael4
NY MEDLEM

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Detta är ju totalt oacceptabelt! Jag har ett IBAN från Marginalen, varför kan inte programmet bara acceptera det?

För att summera: Jag kan inte fakturera utan ett IBAN, men jag kan inte skriva in mitt helt korrekta IBAN. Moment 22.

Kan ni åtminstone förklara varför det inte finns möjlighet att skriva in ett helt korrekt IBAN i programmet?
Theodor Ahlström
MODERATOR

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Hej Mikael,


Om det är så att du har ett IBAN från Marginalen bank så är det som Cecilia skriver ovan, att det inte kan registreras för att det redan förmodligen finns upplagt på något annat kundnummer, eftersom att Marginalen bank använder sig för ett IBAN för samtliga Danske Bank-kunder.


IBAN-numret är tänkt att vara unikt och anledningen till att det inte går att lägga upp på flera kundnummer i eEkonomi är för att om man skulle ha bankkoppling så måste kopplingen gå mot rätt kundnummer, eftersom det kopplas samman med ett IBAN-nummer. Om samma IBAN skulle vara inlagt på flera kundnummer skulle därför kopplingen ha flera olika möjliga kundnummer att styras mot.


Har du kikat med Marginalen bank om det finns möjlighet att få ett personligt IBAN? Annars blir lösningen som Cecilia skrev ovan, att byta bank för att få ett personligt IBAN eller att skapa fakturan utanför programmets miljö.


Ha en fin dag!
/Theodor

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Jag har samma problem fast jag använder mig av handelskanken är det samma där att dom enbart använder ett IBAN ?

Pacsac
CHAMPION

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

För Handelsbanken och (nästan) alla andra banker så är IBAN ditt kontonummer, dom sista siffrorna i IBAN numret är ju ditt kontonummer i banken.

 

Re: IBAN nummer Marginalen Bank - eEkonomi

Varför får jag då upp att det är fel iban nr. fast att jag skrivit in rätt?