Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Anette74
NY MEDLEM

Utskriftsfunktionen i Administration

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-04-23 11:22 )

UTSKRIFTFUNKTIONEN   Återinför så att man kan välja själv hur många och vilka sidor man vill skriva ut - detta är urdåligt och tar alldeles för mycket tid och blir fel i onödan!! Det var ju bra som det var, och kan knappast vara dåligt för någon att man kan välja själv!

1 GODKÄNT SVAR

Godkända lösningar
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

(uppdaterad av li-migration ‎2021-08-27 09:32 )
Hej på er, 

Tack för era inlägg och synpunkter. Som ni ser har det dykt upp flera olika frågor i den här tråden, som jag svarat på som kommentar till respektive inlägg. Till det vill jag besvara era funderingar kring att vi idag saknar möjlighet att välja exakt sida att skriva ut. 

Förändringen i sig har varit väldigt medveten och vi var beredda på att den tidigare utskriftsdialogen via Förhandsgranska skulle saknas av vissa användare. Vår vision i förändringen var att skapa en helhet i utskriftsrutinen som ska passa många olika utskriftsval. Programmet har fram till 2014-versionerna varit väldigt formade av pappersutskrifter till skrivaren men idag ser vi att fler och fler fakturor skickas med e-post/elektroniskt. Förhandsgranskningen har vi därför valt att låta vara just ett granskningsfönster av det som kommer skrivas ut på olika sätt.

Det går att skriva ut enskilda sidor idag genom att först spara dokumentet till PDF och välja sida vid utskrift från PDF. För att slippa leta efter PDF:en på datorn kan det vara till hjälp att ställa in att filen ska öppnas automatiskt (Arkiv - Inställningar - Programinställningar - Öppna tillhörande program vid filutskrift). Jag förstår att detta kräver några fler steg än tidigare men vi ser inte att behovet att välja sida i utskriften är så pass stor bland majoriteten av användarna att vi kommer återinföra möjligheten inne i programmet. Iallafall inte i nuläget, då vi får väldigt få kommentarer i frågan i förhållande till andra önskemål. 

Visa lösning i originalinlägg

14 SVAR 14
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Hej,
Jag måste instämma!
När vi skriver ut fakturor vill vi 3-4 kopior och nu helt plötsligt efter uppdatering så kommer det 1st.
Antingen får man spara ned en pdf eller trycka x antal gånger.
Jätte Dåligt!!!!!
Davor P1
CHAMPION

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Men kan ni inte ändra detta under ARKIV - FÖRETAGSINSTÄLLNINGAR - Mallar?

Här kan man ställa in antalet kopior man vill ha.

Sen kan man även ställa in att man vill ha en PDF kopia av fakturan för egen hantering.

Man kan även bocka i att man vill ha kopiorna i samma fil.

När det gäller övriga utskrifter kan du välja att först göra en PROVUTSKRIFT mot skärmen. Därefter skriver du ut via CTRL+P. Då borde du få upp en ruta där du kan välja skrivare och vilka sidor du vill skriva ut.

Davor
Monica18
NY MEDLEM

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Jag håller också med, men av en annan orsak. Som det är nu måsta man gå igenom varenda faktura före utskrift och kolla så det skrivs ut till e-post som vi vill. Om det inte står e-post måste man gå in på varje kund och ändra på utskriftsfliken.

Så som det var förut var bättre, MEN med tillägget att om e-post saknas, så kunde man bara lägga till en e-postadress. Det hade varit bra då om man hade kunnat välja att få ut fakturan på papper med kopia istället.

Jag utvecklar gärna detta om det är av intresse.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Antal kopior varierar beroende på vad man vill skriva ut.
När man tar provutskrift eller förhandsgranska och ctrl+p kommer inte valet upp med antalet kopior.....
Så tyvärr fungerar inte det:(
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Håller med alla andra föregående talare/innor
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Håller också med alla andra!
Anette74
NY MEDLEM

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

För min del är det så att jag skriver ut olika antal kopior, oftast mailas fakturan, ibland behöver man ha ut en viss sida i en order o.s.v. Jag vill själv kunna bestämma detta, som i alla andra skrivprogram! Känns väldigt konstigt att "Visma" har tagit bort denna funktion, kan inte vara till nackdel för någon tycker jag!!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

Håller med!

Sedan har jag en fundering när man skriver ut Leverantörsskulder / Kundfordringar skulle jag vilja få med ALLA som är registrerade inte tom datum man skriver ut. Men det kanske är en inställning som jag missat. Innan uppdateringen så behövde jag inte sätta datum längre fram i tiden för att få ut detta. Tar lite tid innan man fattat/hittat hur man skall göra.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Utskriftsfunktionen i Administration

(uppdaterad av li-migration ‎2021-08-26 22:58 )
Hej Monica, lägg till kolumnen Utskriftsval i din kundfakturalista så ser du snabbt vilket val du angett på respektive faktura. Om några fakturor har fel utskriftsval ändrar du det snabbt genom att markera fakturorna i listan och välja Massuppdatera.

För att ett korrekt utskriftsval ska föreslås på nästa faktura för samma kund är det givetvis bra att ställa in detta även på kunderna i kundregistret eller så ställer du in att E-post ska vara normalvärde i Företagsinställningar - Försäljning.