Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Importera skattehändelser från Skatteverket

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-08-18 09:09 )

Ja, du har läst helt rätt! Nu kan du med aktiebolag äntligen sätta upp en koppling till Skatteverket direkt från Visma eEkonomi och få skattehändelser importerade helt automatiskt (och utan någon som helst kostnad). 

 

Med kopplingen får vi läsbehörighet till skattekontot och på så sätt kan vi hämta aktuella händelser och läsa in dem under Kassa- och bankhändelser på skattekontot. Händelserna kan sedan hanteras precis som manuellt skapade händelser. 

 

I och med den här nya fina funktionen minskar risken att händelser missas och du eller dina kunder slipper logga in lika ofta på Skatteverket för att kontrollera kontot. Smidigt och tidseffektivt tycker vi! 

 

Du aktiverar kopplingen enkelt under Inställningar - Kassa- och bankkonton. Väljer skattekontot och sedan  Aktivera koppling. I det sista steget kommer knappen Aktivera ta dig vidare till Skatteverkets webbplats, där får du eller din kund logga in och göra de sista stegen för att slutföra aktiveringen. 

Är du ombud åt din kund på Skatteverkets hemsida och har tillgång till kundens Visma eEkonomi kan du starta aktiveringen och sen ange kundens epost så skickar vi en aktiveringslänk till din kund. Är du inte ombud, är det din kund som själv måste godkänna avtalet på Skatteverkets sida.

 

Aktivera koppling till skattekontot.Aktivera koppling till skattekontot.

 

Aktivera koppling till skattekontot.Aktivera koppling till skattekontot.

 


Läs gärna mer i Skriven hjälp om hur du kan arbeta med kopplingen till Skatteverket och såklart om alla andra fina nyheter som vi släppt!

Medverkande
7 Kommentarer
Gunilla-57
UTFORSKARE

En liten fråga ang detta med koppling till Skatteverket

 

Är det så att man som ombud för annat företag, kan aktivera Kopplingen till Skatteverket eller det måste företagaren själv göra via 

Inställningar - Bank o Kassa

 

/Gunilla

Jenna Glensby
CONTENT PRODUCER

Hej Gunilla!

Tack för din högst relevanta fråga!
Är det så att du är ombud åt din kund på Skatteverkets hemsida och har tillgång till kundens Visma eEkonomi kan du starta aktiveringen och sen ange kundens epost, så skickar vi en aktiveringslänk till din kund. Jättebra att du hörde av dig och frågade! 

Trevlig kväll!

Med vänlig hälsning, 
Jenna 

Gunilla-57
UTFORSKARE

Hej Jenna!

Tack så mycket för ett utförligt svar.

Det kanske hjälper fler som har samma fråga.

 

Trevlig kväll

/Gunilla

HelenaJonsson
NY MEDLEM

Nu är min koppling mot SKV aktiv och jag ska bokföra första inbetalningen från bankkontot till skattekontot. Eftersom jag även har aktiv bankkoppling börjar jag alltid på banken och försöker matcha händelsen. Men det går inte att bokföra på 1630 eftersom "jag har en aktiv bankkoppling på 1630". Har även testat att matcha från 1630 och där boka på 1930 men jag får samma svar.  Hur ska jag kunna bokföra inbetalning (och senare ev utbetalning) mellan 1930 och 1630 som båda har aktiva bankkopplingar? 

Hej Helena! 

 

När du matchar betalning till eller från skattekontot så väljer du Matcha - Överföring mellan egna bankkonton - Skattekonto - sen väljer du i rullistan transaktionen som avser detta. Så har jag gjort även innan koppling med skatteverket men då har jag alltid bokat från skattekontot och matchat det som överföring till bankkontot.

HelenaJonsson
NY MEDLEM

Hej och tack för ditt svar!

Nu har jag gjort så och det funkade ju bra. Anledningen att jag aldrig använder "överföring mellan egna bankkonton" är att man, vad jag kan se, inte kan bifoga underlag direkt. Jag har alltid ett underlag även när jag överför mellan konton och då vill jag kunna bifoga det direkt och inte göra det i två steg, dvs först boka händelsen och sedan öppna verifikationen och bifoga underlaget. Jag undrar ju om jag även här missat nån funktion...? 🙂

Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej @HelenaJonsson!

 

Just den funktionaliteten finns inte i dagsläget, så det är ingenting som du har missat här. 🙂 Däremot tycker vi om idén och ser gärna att du skickar in detta som ett förbättringsförslag till våra produktspecialister via knappen Feedback & förslag på startsidan i eEkonomi.

 

Ha en fin eftermiddag!

/Tinne