Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2021-07-02 13:54 )
  • 3 Svar
  • 8 gilla
  • 2141 Visningar

Med Visma Ekonomiöversikt Start ger du som redovisningskonsult din kund en snabb och tydlig överblick på ekonomin - helt gratis om du arbetar i Visma eEkonomi. Ekonomin visas i snygga och enkla diagram och du kan djupdyka i siffror och verifikationer. Perfekt för dig som vill presentera siffrorna på ett snyggt och lättförståeligt sätt. 

 

Start-varianten är ett perfekt mervärde för dina kunder. Om din kund kanske har svårt att förstå ekonomi ger du med denna tjänst en snygg och enkel översikt. Istället för att mejla resultat, kan din kund snabbt själv logga in i tjänsten och se det med egna ögon. På så sätt sparar du både tid, kan inspirera och få din kund mer intresserad över sin egna bokföring. 

 

Du som redovisningskonsult exporterar bokföringsdatan från Visma eEkonomi, och det går på bara några klick. Resten av jobbet sköter Ekonomiöversikt sedan helt själv. 

1) Aktivera tjänsten i… 

Visma Advisor »  eller Visma Byråstöd » 

 

2) Exportera data på några klick 

Du laddar snabbt upp kundens bokföringsdata via Visma eEkonomi, Visma Administration, Visma Förening eller genom att läsa in en SIE-fil. I Visma eEkonomi når du tjänsten genom att välja den i listan uppe till vänster i programfönstret. När du väljer Visma Ekonomiöversikt i listan uppe till vänster visas en dialogruta där du väljer Exportera, och uppgifterna förs då över för den valda perioden. 

 

Läs in data »

 

Obs: Ett tips är att bestämma en dag varje månad då du ska exportera datan på nytt för att få in ett smidigt arbetsflöde.  

 

Behov av fler funktioner? 

Självklart kan du använda olika varianter för olika kunder, beroende på deras behov. 

Det finns flera fördelar med att uppgradera din kund till standardvarianten av Visma Ekonomiöversikt. Du kan då till exempel skapa budget och prognos, skräddarsy startsidan med egna diagram, göra en flerårsöversikt, samt få fler funktioner för dina rapporter, dokument och inställningar. För att uppgradera kan man från Start-varianten enkelt klicka på en funktion inne i tjänsten som man inte har tillgång till (exempelvis Budget & Prognos) - och sedan välja Köp nu.  

 

Kostnadsfri Standardvariant för byrån 

Missa inte att man som byrå kostnadsfritt får använda standardvarianten för sin egen användning. Precis som med startvarianten är det superenkelt att exportera bokföringsdatan från Visma eEkonomi och ni får dessutom tillgång till alla funktioner! Ni loggar snabbt in i tjänsten direkt från Mina tjänster vismaspcs.se via ikonen för Visma Ekonomiöversikt.  

 

Lägg upp fler användare

Om du till exempel vill lägga till din revisor som egen användare i tjänsten kan du i Standard-varianten välja vad revisorn kan göra och inte under Inställningar - Behörighet (använder du Start-varianten däremot kan du inte välja dess behörighet). På så sätt kan revisorn själv logga in i tjänsten och se dina dokument, och det är kostnadsfritt att göra. 

 

Läs mer om Lägg upp fler användare » och Inställningar - Behörighet »

 

Medverkande
Kommentarer
LW -60
UTFORSKARE

Jag önskar att Ekonomiöversikten var tillgänglig via revisorsinloggningen. Jag trodde den var det. Jag hade upptäckt finurligheten att lägga upp filer i dokument-arean och tyckte det var skönt att slippa skicka filer på nätet till vår revisor. Men dessvärre gick det ju inte. Det vore ju bra ifall revisorerna kunde hämta hem de dokument man lade över där. Det var en liten tanke bara.

 

Mvh Lena

Amanda Nygren
CONTENT PRODUCER

Hej @LW -60 !  

Ett förslag är att du lägger till din revisor som egen användare i Ekonomiöversikt. På så sätt kan revisorn logga in i tjänsten och se dina dokument, och det är kostnadsfritt att göra.

I Standard-varianten av Ekonomiöversikt kan du då under Inställningar - Behörighet välja vad revisorn kan göra och inte (använder du Start-varianten däremot kan du inte välja dess behörighet).

Här kan du läsa mer om hur du gör detta:
Inställningar - Behörighet »
Lägg upp fler användare »

Hoppas detta kan hjälpa dig! 🙂

Mvh,
Amanda

LW -60
UTFORSKARE

OK, så bra!

Jag trodde att det kostade extra att lägga till användare där.

Tack för informationen!