2025-03-25
18:15
Tack, det låter rimligt och som en enkel huvudregel - även att det kan finnas undantag. Blev lite förvirrad när som sagt det finns två konton, 3985 (statligt) och 3981 (EU) rörande bidrag där det ena som default i Visma har momskod (42) men det andra ingen kod alls. Man blir nyfiken på tanken/logiken bakom 🙂 ? Men ingen panik i sig med frågan vidare - svaret var logiskt och jag kör vidare med det 🙂
... Visa mer
2025-03-25
15:29
Jag har ägnat tid att leta i forumet om frågor jag söker svar på, men går bet pga några gamla trådar - men också med motsägelsefullt innehåll eller svarskommentarer. Huvudfrågan är hur att bokföra t.ex. "Gårdsbidrag" samt "Miljöersättning för betesmarker och slåtterängar". De kommer från Jordbruksverket, men anses tillhöra EU-bidrag(?). Ska nämnda exempel behandlas olika? De ska bokas på något 39xx-konto - men ska de anses vara "Statliga bidrag" eller "EU-bidrag"? Såvitt jag ser på SKV så är det inte moms, men ska det vara momskod 42 som på 3985 Statliga bidrag eller ingen momskod alls som för 3981 EU-bidrag? Varför är era resp. konton kopplade så? Tittar man på era egna artiklar och på Skatteverket sägs momskod 42 på "vissa EU-bidrag" - men jag blir inte klok på vilka och om just dessa?
... Visa mer
2025-03-25
11:19
Tack för det, då tycker jag att Visma här lutar åt 6540 🙂 Lite som du säger, känner jag, "fast licens", program man köper och installerar i datorn, fysisk programvara på 5420. Tack Mvh Peter
... Visa mer
2025-03-25
09:52
Det här tycker jag är lite lurigt. Spontant känns kontering som "Programvara" okej. Men när jag kollar runt och läser på olika ställen, så är ett program man jobbar i online inte en "vara" utan en "tjänst"? Såg sedan att det finns något EU-beslut om att program "alltid" skulle vara varor (utom om man köper dem från utlandet, då är det "Inköp av IT-tjänst från annat EU-land" t.ex. Därför är det ju frågan om t.ex. Vismafakturan ska läggas på 5420 eller t.ex. 6230 Datakommunikation eller 6540 IT-tjänster (som ni själva förklarar: "Används för databehandling som görs av utomstående, hyra för programvara och terminalhyra m.m." ? Och skulle det vara skillnad på t.ex. tjänsterna från Visma gentemot MS365 och ett program som man köper "fysiskt" och installerar på datorn utan abonnemang?
... Visa mer
2025-03-17
17:07
1Gilla
Okej jag förstår 🙂 Ska sköta mig hädanefter 😎😆. Tack för feedback. Haft 1 tim långt samtal med support och vi kan konstatera att det finns bugg och feltänkt i applikationen gällande expansionsfonderna på flera sätt. De skulle ta tag i saken och har skapat ärende. Mvh Peter
... Visa mer
2025-03-16
11:07
Fortsätter tråden dag 2 här - för nu har jag upptäckt ytterligare märkligheter i programmet! Till slut hittade jag möjlighet att mata in expansionsfond vid årets ingång - det hängde ju inte med från föregående år. Men märkligt nog ligger det i fliken "Räntefördelning - underlag". På ett sätt inte märkligt, eftersom det påverkar beräkningarna för räntefördelning - men märkligt då detta inte är platsen man söker efter möjligheten att lägga in ingående expansionsfond. Vad sker då? Jo - i Resultatplaneringen förändras beräkningar under räntefördelning, samt default visas en total minskning av expansionsfonden med totala beloppet. Detta pga av att per default så ligger expansionfondsbeloppet med i alla de olika möjligheterna man kan välja i resultatplaneringen. Men ännu märkligare är att under "Egen justering" så blir det plötsligt tvingande att minska expansionsfonden med ett visst belopp. Försöker jag skriva noll där, så blir det varning och går inte att spara. Expansionsfond är ju inte tvingande återbetalning på, så som för P-fonder, så varför detta? Således blir skatteuträkningarna fel hur man än gör. För lägger man inte in ingående expansionsfond, så kan man inte återföra den och då också erhålla skatten för expansionsfonden. Men det blir också tvingande till ett högre belopp än vad man kanske önskar!? Bifogar bilder numrerade efter flödet i texten ovan.
... Visa mer
2025-03-15
18:16
Tar upp tråden igen. Ty: Nu har jag en annan kund där avsättning till Expansionsfond är gjord i Skatt och Bokslut Pro (2022). Men varken i 2023 eller nu för 2024 finns möjlighet att återföra det. "Maximal återföring" är tom! Här följer i tur och ordning skärmdumpar från Resultatplaneringarna från 2022, 2023 och 2024. Framgår alltså att för 2022, så har maximal avsättning gjorts: Expansionsfond vid årets utgång: 45 007 kr Men redan nästa år 2023 - så står det "Expansionsfond vid årets ingång: 0 kr! ???
... Visa mer
2025-03-08
10:12
1Gilla
Vill kommentera att supporten hjälpte mig - det löste sig med beräknaknappen under Deklarationsunderlag. R40 och R41 fick sina korrekta värden och skatten beräknades korrekt med rätt summa i resultatet.
... Visa mer
2025-03-07
10:50
1Gilla
Tack för svar. Kollar med supporten! Trevlig helg!
... Visa mer
2025-03-06
12:26
Trots att föregående års egenavgifter finns med i deklarationsunderlaget (alltså medgivna och påförda), så visas dessa inte i slutliga deklarationen (R40 och R41). De syns dock i Resultatplaneringen - men därför blir resultaten där och i deklarationsblanketterna olika. Just aktuell kund gäller det väldigt små belopp; kan det vara därför? Har en annan kund med större belopp - där är R40 och R41 ifyllda.
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2025-03-06
10:15
1Gilla
Okej, tack för svar! Det förvånar mig lite faktiskt eftersom så mycket annat i systemet är genialt och att man kan lägga in P-fonder bakåt t.ex. Ska absolut lägga in ett förbättrigsförslag om detta. Och att när man "tar över" en kund i eEkonomi, så borde man också kunna göra det i Skatt och Bokslut. Jag får fundera lite hur jag ska göra till det kommande året. Mvh Peter
... Visa mer
2025-03-05
16:02
Förtydligar ytterligare: Har alltså ny kund - redan i Visma eEkonomi flera år - inga problem där. Men lägger nu in denne i Skatt och Bokslut för 2023 för att få underlag till kommande 2024-bokslut och deklaration. (Tycker att det borde gå att importera tidigare konsultens värden där också, inte bara eEkonomi). Men nu är problemet att jag inte kan återföra delar av tidigare avsatt Expansionsfond. Försöker det i Egna val i Resultatplaneringen, men det är omöjligt eftersom totala tidigare avsatta beloppet inte går att lägga in någon annanstans?? Det finns inget belopp under "Maximal återföring". Tillfällig lösning för rätt "resultat" att jag lagt till beloppet som ej bokfört (R15 i NE); resultatet blir korrekt - men i skatteuträkningen kommer likväl inte ""Tillgodoräknad expansionsfondsskatt" med. Det blir återföring även 2024 men kan inte då heller hantera detta? Så hur göra? Emotser snart svar på detta! Tack på förhand!
... Visa mer
2025-03-03
09:47
Var tydligen otydlig. Det är deklarationen i Skatt och Bokslut Pro jag pratar om. Återföringar har gjorts tidigare i deklarationerna och jag vill göra det i Skatt och Bokslut Pro. Det tillåts inte eftersom det inte finns något ingångsvärde på expansionsfonderna. Och jag kan inte lägga in det heller på det enda året som är före, 2023. Mvh Peter
... Visa mer
2025-03-01
18:23
Tagit över företag (Enskild näringsverksamhet) från tidigare redovisare. Har allt i Visma eEkonomi från 2020. Tyvärr kan man inte få över Skatt & Bokslut Pro data från tidigare konsult. Jag lägger in föregående år (2023) manuellt i Skatt & Bokslut, för att ha en startplattform för 2024 års redovisning som ska göras snart. Gällande periodiseringsfonder, så kan man lägga in ingående för sex år tillbaka, ja naturligt för kommande återföringar. Men expansionsfonder? I och med att jag inte kan lägga in ett ingående värde, så kan jag i resultatplaneringen inte heller göra någon återföring, vilket blivit gjort både 2023 och sedan 2024. Men det tillåter alltså inte programmet. Hur gör jag för att få ett startvärde för ingående avsatta expansionsfonder (så att också underlagen räknas rätt framledes)?
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2024-12-16
17:30
Läser på Skatteverket gällande försäljning av tjänster till privatpersoner: "Huvudregel när du säljer till icke beskattningsbara personer utanför EU: Huvudregeln när du säljer tjänster till en icke beskattningsbar person, till exempel en privatperson, är att tjänsterna är sålda och ska beskattas i det land där du som säljer tjänsten har din verksamhet. Det innebär att du som säljare med säte eller etablering i Sverige ska ta ut svensk moms oavsett i vilket land köparen finns. Huvudregel när du säljer tjänster till icke beskattningsbara personer inom EU: Huvudregeln när du säljer en tjänst till en icke beskattningsbar person, till exempel en privatperson, är att tjänsten är tillhandahållen och ska beskattas i det land där du som säljare har din verksamhet. Om din verksamhet har sitt säte eller sin etablering i Sverige ska ta ut svensk moms på tjänsten, oavsett i vilket land köparen finns." Alltså samma regel - när det inte gäller någon undantagsregel. Va tycker ni man ska vända för konto? I ordinarie kontoplan finns bara 3045 Försäljn tjänst utanför EG momsfri. Men vad om moms? För inom EG - finns båda alternativen.
... Visa mer
2024-12-05
13:56
Tack för svar. Tror jag förstår hyfsat - även att det inte stämde med de procenttal som Skatteverket anger (19,52%) för just situationen med att avveckla företag t.ex. Men kanske något med karensdagar eller nått. Syftet med kolumnen Egen justering förstår jag. Men det jag fortfarande inte förstår - är varför samma belopp som man kunde få fram i Egen justering och beräkna exakt (efter eget val) per automatik visades också i kolumnerna Högsta inkomst resp. Undvik statlig skatt - utan att man har valt det! Och utan att man tänker avveckla. Det blir ju lurigt om man väljer det då för att summorna nedersta passar.
... Visa mer
2024-12-01
15:06
Har upptäckt en liten "delikatess" som jag inte riktigt förstår. Enskild firma, Resultatplanering. I just detta fall är totala resultatet under nivån för statlig skatt, varvid om valet av "Undvik statlig skatt", så ges samma som högsta inkomst; misstänker för att det är möjligt..(?). Nu till huvudfrågan: När jag kollar de två alternativen, högsta inkomst och undvika statlig skatt - så räknar systemet med en väldigt låg "beräknat avdrag för egenavgifter/löneskatt". Vilket ger högre resultat och skatt. Om man in kolumnen för "Egen justering", lägger in samma värden (i detta fall rändefördelning och återföring av P-fond), så kan man en bit ner välja "Beräkna exakt" avdrag för egenavgift. Dels förstår jag inte hur beräkningen sker, för det stämmer inte med Skatteverkets procent för egenavgifter sista deklaration vid avslutat företag. Dels förstår jag inte varför just det beloppet, det lägre alltså, kommer in i resultatplaneringens kolumner för Högsta inkomst resp. Undvik statlig skatt. Det känns som att om man ska använda det så borde det ske efter eget aktivt val? Och vad händer året därpå i deklaration och skatt om man gör på detta sätt? Mvh Peter
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2024-09-06
08:13
1Gilla
Intressant tråd. Har själv påtalat detta sedan det blev möjligt med koppling/integration till skattekontot. Jag hanterar inte lön varje månad, men vill minnas nu att jag "av misstag" matchade transaktioner från skattekontot gällande arb g avg och lönskatt mot en arbetsgivardeklaration så de blev avbockade, men ingen dubbel verifikation skapades. Det är dock inte helt pedagogiskt och inte heller logiskt gällande flödet. Vill man att arbetsgivardeklarationen, som idag då automatiskt bokas mot 1630, ska stämma i datum, så måste man göra deklarationen typ den 12:e - eller datera fram verifikationen. Men det känns ju inte bra i ryggmärgen att leka med datum framledes. Dessutom är ju flödet - när det var manuellt - två steg. Man gör deklarationen i steg ett och betalar i steg två (ja steg tre drar Skatteverket pengarna från skattekontot och 27-kontona nollas). Arbetsgivardeklarationen borde ligga "preliminärt" ungefär som en faktura (om kontantmetoden bredvid - eller bokförd i fakturametoden), men utan bokning på 1630. Sedan när dragningen är gjort på Skatteverket och man får in bankhändelsen, så matchar man den och först då, bokas 1630. Det vore mer logiskt. Det finns säkert flera lösningar som är bra, om ni och era produktutvecklare funderar - men vad som helst, så att det blir mer logiskt och följer det rätta flödet! Mvh Peter
... Visa mer
2024-05-26
17:35
Ja det går ju alltid att få rätsida på saker, det fixar man 😊 Men finns funktioner i systemet så ska de ju funka på rätt sätt menar jag
... Visa mer
2024-05-26
15:11
Som systemet är nu, så för att få det hyfsat rätt så bör man när man gör arbetsgivardeklarationen datera den till datumet i nästa månad när Skatteverket normalt har förfallo och drar pengarna. Det funkar ju i sig okej. Men fortfarande finns möjligheten att det inte blir helt rätt datum, vilket i sig också är okej så som praxis är. Men just när man börjar importera data nu från Skatteverket, får händelser som ska matchas, så blir det lätt lite tokigt om man inte är med på noterna och raderar dem; men vad är meningen med bankkoppling om man ska radera händelser....?
... Visa mer
2024-05-23
20:15
Hej hej, Alltså är inte helnöjd ännu med flödet gällande arbetsgivaravgift, skatt och transaktioner på skattekontot än. 1) Som ovan beskrivet så bokför alltså Visma arbetsgivardeklarationen direkt mot 1630. Men det är ju inte sant egentligen eftersom deklarationen är ett steg och Skatteverkets avdrag från skattekontot nästa steg. Alltså måste man "fördatera" AGI till Skatteverkets officiella datum och hoppas att det håller. 2) Å andra sidan som sägs i ert svar är praxisen att datumen kring skattekontot inte är så noga, bara man får in månadens transaktioner korrekt. Men nu har man ju direktkoppling till skattekontot, man får in transaktionerna som händelser som ska matchas i bokföringen. Råkade matcha skatt och arbetsgivaravgift, lite tanklöst - men då blev det dubbelt eftersom AGI redan var bokförd. Ska det vara nytta med bankuppkopplingarna mot bank och Skatteverket, så är det just att flödet är skarvfritt och att följer och matchar händelserna, inte att man måste "tänka till" och radera vissa... händelser. Lösning då? Måste ju vara lite konstruktiv och komma med förslag. Det skulle kunna göras så att arbetsgivardeklarationen inte bokas mot 1630 utan ett konto för skatteskuld. Eller en särskild funktion såsom fakturor läggs in vid kontantmetoden som "ej betalda fakturor" men utan verifikationer. När sedan skatt och arbgavg betals, dvs dragningen skett från skattekontot och detta kommer upp som "bankhändelse", ja då kan man hämta AGI precis som motsvarande en faktura och boka bort skulden.
... Visa mer
2024-05-06
16:42
1Gilla
Okej, jo jag förstår och jag använder helst 7510 också som standard. Ibland används 7512 för detta. Var bara lite irriterande att texten på 7510 inte gick att ändra - att det står "31,42%" i rubriken. I övrigt är det ju okej 🙂
... Visa mer
2024-05-03
12:46
Då jag är 66+, betalar jag ju bara 10,21% i arbetsgivaravgift gällande min egen lön (i mitt AB). Egentligen kallas det "ålderspensionsavgift" eftersom det är den enda delen inom normal arbetsgivaravgift (31,42%) som nu är aktuell. Har hittills kört på i Visma Lön Smart, den fixar ju rätt procent i avdraget baserat på min ålder. Men det ser lite udda ut när det hamnar på kontot "7510 - Arbetsgivaravgifter 31,42%". Ser att man kan välja andra konton i löneinställningar för t.ex. olika födelseår. Men är osäker på vilket konto att använda då? Kan man välja vilket som och namnge det lite lämpligt eller är det reglerat inom BAS-konton på något sätt? Det är ju bara lite "irriterande" att 31,42% står i titeln på konto 7510 och går inte att ändra. Mvh Peter
... Visa mer
2023-11-14
12:20
Liten tanke efter reflektion av ditt svar: Jag vet att man ofta brukar köra hela månadens transaktioner den siste. Det blir ju rätt, men tycker, kanske pedantisk, att alla bank- och skattekonton ska stämma kontinuerligt, för att det är lättare att följa upp, felsöka osv. I synnerhet nu när man i systemet kan antingen importera kontoutdraget eller ha sig kopplad mot Skatteverket, ty då blir det ju deras datum på varje händelse. Men tills vidare gör jag som du säger, sätter datum framåt (det viktiga är ju då som du menar, att det ligger i rätt månad). Tack så mycket 🙂
... Visa mer
2023-11-13
14:18
Okej. Tack för snabbt svar! 🙂 Mvh Peter
... Visa mer
2023-11-13
12:44
Hej hej, Ja flödet är ju så här: Man gör lönekörningen. Då skapar systemet: 2910 - Upplupna löner - Kredit 2710 - Personalskatt - Kredit 2731 - Avräkning lagstadgade sociala avgifter - Kredit 7010 - Löner - Debet (lite var konton ber på vem) 7510 - Arbetsgivaravgifter - Debet Detta är helt korrekt Man har då en skuld till löntagaren Man också en skuld till skatteverket (2 poster) Sedan betalar man ut lönen, nollar den skulden där: 1930 - Företagskonto - Kredit 2910 - Upplupna löner - Debet Korrekt! Så gör man arbetsgivardeklarationen. Har man enkla/få löner ut, så gör i alla fall jag den i god tid, oftast i samband just efter lönekörningen (likaså gör flera av mina kunder). Då skapar systemet följande: 1630 - Skattekonto - Kredit 2910 - Upplupna löner - Debet 2710 - Personalskatt - Debet Det är "teoretiskt" rätt. Men om man inte gör det exakt på "förfallodagen" (oftast den 12:e månaden efter), så hamnar avdraget på 1630 på fel, för tidigt, datum. Man kan sätta datumet på 12:e framåt, men ofta missar man det. Då får man en differens gällande datumen på Skattekontot. Särskilt om man använder kontoutdrag - eller som nu, ypperligt bra - kan koppla skattekontot till bankhändelser. Är man vaksam kan man förstås ta bort den posten. Men datumen i bokföring och verkliga skattekontot är inte överens. Vilket jag tycker är noga och det ska formellt vara så. Även om man sätter datum framåt, så är det inte 100 att det kommer att stämma. Nu har jag faktiskt häromdagen lagt i er förslagslåda ett förslag om hur hanteringen skulle kunna vara - här kortfattat: Ni bygger arbetsgivardeklarationsfunktionen liknande fakturor och löner. Alltså att de hamnar i en lista precis som fakturor (beror ju på om man kör kontant- eller fakturametoden om det blir konkreta verifikationer eller bara ligger på "vänt" i en egen lista. Alltså inte bokförs då på 1630. Om det är fakturametoden, så kanske verifikationen istället för 1630 läggs som en skuld till skatteverket (något 25xx-konto). När sedan avdraget är gjort från skattekontot av Skatteverket, 12:e månaden efter och man får in själva utgiften i kontoutdraget, så ska den då kunna matchas mot en post i listan (precis så som det funkar med fakturor, man hittar dem där och matchar). Detta skulle då göra att man får datumen att stämma överens, samtidigt som att man kan skicka in arbetsgivardeklarationen i samband med att man skapar den även om tidigare. Så - nu har jag förmedlat detta både till dig och i förslagslådan. Tyvärr kommer jag inte åt mina egna förslag i efterhand, så fick skriva om det här.
... Visa mer
2023-11-10
02:50
Hej. Jag är ganska/väldigt noga med dels att min bokföring alltid är exakt up to date mot bank/företagskonto(n) och skattekonto. Är också oftast i god tid med deklarationer och inbetalningar. Nu har jag kopplat skattekontot också till Visma och det är ju jättebra, har inte testat funktionen än då det har varit lönestillestånd en liten period. Men hela hanteringen kring arbetsgivardeklarationerna är lite knepig tycker jag. Jag är medveten om detta nu, men har flertalet kollegor som ofta glömmer skattekontot och inte följer upp. Så när man gör din arbetsgivardeklaration - ja det är ju jättesmidigt och bara att skicka iväg - och gör det i god tid, praktiskt när man ändå sitter med lönerna i slutet av månaden, så blir det ju direkt en verifikation på 27-kontona mot 1630. Då får man fel datum och själva skattekontot och bokföringskontot stämmer inte överens. Om man inte medvetet framflyttar datumet, har för mig man kan göra det, till den 12:e eller när det oftast är. Annars kanske man får kontodragningen den 25:e i bokföringen, men i verkliga kontot den 12:e. Och hur funkar det då nu om man gör deklarationen, det blir en bokning på 1630, säg på fel datum - och så kommer bankhändelsen sedan den 12-13:e. Då får man ju vara påpasslig och skärpt. Det känns som att det vore bra att kunna göra deklarationen, ungefär som en faktura, den ligger och tickar som en allmän skatteskuld eller nått (beroende på om man har faktura- eller kontantmetoden) och sedan när dragningen kommer på kontot - ja då skulle man kunna matcha den med deklarationen. Eller andra tips?
... Visa mer
2023-09-14
13:19
Vid ett par tillfällen, så har fakturor som skickats till Handelsbanken tydligen inte gått fram. Det har i båda fallen gällt Vismafakturor, där jag har gjort som vanligt bokfört med skicka. Fick nyligen en påminnelse från Visma varvid jag gick in i fakturaportalen och kollade. Det stod då "Skickad" - men inte "Mottagen av bank". Jag skickade om den och efter några minuter dök filen upp på banken och kunde godkännas. Väldigt märkligt och lite lömskt, man vill ju inte hamna efter med en betalning när man tycker sig ha gjort rätt.
... Visa mer
2023-09-12
19:08
1Gilla
Tack, jag fick ordning på det 🙂
... Visa mer
2023-08-30
13:06
Hej. Skriver under eEkonomi, hittar ingen plats för Skatt och Bokslut Pro För en enskild firma ska jag lägga in avsättning för periodiseringsfond. Det behöver/ska inte bokföras ju, utan hanteras i deklarationen. För aktiebolag finns det under skatteberäkning möjlighet att välja automatiskt olika avsättningar. Men för enskild firma hittar jag bara att lägga in tidigare avsättningar, men inte en ny. Hur gör jag? Har letat överallt i hjälp, forum osv - men hittar inte. Mvh Peter
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2023-05-24
19:33
Hej, Webbläsaren Safari på Mac används av väldigt många människor, inte minst konsulter. Allt i Visma fungerar på Safari - utom i Skatt & Bokslut Pro, där ifyllnad av fälten i Årsredovisningen försvåras av att dessa är helt små, så att man inte kan läsa vad som står i dem; även att man kan skriva i blindo och det landar i rapporterna. Inga värden syns i deklarationsblanketterna (även om de visas i rapporterna); ett problem jag tagit upp här förra året. Också haft problem med sidan för Resultatanalys där värdena ofta ej kommer fram. Tycker att ni borde möjliggöra arbete i en så pass stor webbläsare som Safari - särskilt när allt annat fungerar och man därför oftast använder den. Nu går jag över till Chrome just för årsredovisningen, men det känns lite onödigt.
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2023-02-08
14:52
2 Gillar
Okej, förstår. Det vore ju bra ändå om det blir av, det finns över 40 000 handelsbolag i Sverige 🙂 Tack för svar.
... Visa mer
2023-02-07
17:00
Hej, Jag läser om kvittning och ångra lev. och kundfakturor på många ställen här, men jag förstår ändå inte riktigt vad skillnaden är mellan dessa åtgärder. Vet inte om det finns något svar, men hittar inte svar på denna "dubbelfråga". När ångrar man? När kvittar man? Vad händer vid dessa åtgärder? Och varför finns inte alltid båda alternativen att välja?
... Visa mer
2023-02-07
14:12
1Gilla
Ursäkta ospecifikt. Det skulle vara bra att kunna göra bokslut, årsredovisning och deklaration för handelsbolag i Visma Skatt & Bokslut Pro
... Visa mer
2023-01-30
18:53
Hej, Jag efterlyser att kunna redovisa Handelsbolag!!?
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2022-04-24
14:46
Hej, Har haft problem gällande anläggningstillgångar och avskrivning vid mitt årsbokslut i Visma Skatt & Bokslut Pro. Ska försöka förklara så kortfattat som möjligt. Vid bokslutet så accepterades inte avskrivningarna och jag kunde inte gå vidare. Så som enligt handledning så la jag i höstas (vid start Visma) in ett tidigare köp och de tidigare årens avskrivningar i klump under "Specificera tidigare avskrivningar". Samt nästsista året. Sedan ska Visma själv räkna ut avskrivningarna. Troligen då jag i tidigare bokföring, hade skrivit av från fel datum, så stämde inte förlagda värden med Vismas kalkyl. Hur jag än vred och vände på inmatade värden, så ville det inte stämma. Det skilde ett år upp eller ner hela tiden och Bokslutet nekades. Till slut la jag in en "korrigeringsverifikation" och gjorde en manuell avskrivning med det felande värdet. Men det hängde varken med till anläggningstillgångar - eller till Bokslut Pro. Så tog bort detta igen. Så något i kedjan Anläggningstillgångar - Bokföring - Bokslut hängde inte med. Till slut vet jag faktiskt inte vad jag gjorde - det blev så många moment - men plötsligt så gick det hela igenom i Bokslutet, så jag fortsatte mitt arbete. Men något hängde inte med i alla fall.
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Bokslut
2022-02-14
09:38
Är klar med alla uppgifter i bokslut och deklaration. Deklarationsblanketterna stämmer (vilket syns i Chrome - men inte Safari; finns den tidigare tråd om det) Nu är problemet att jag kommer inte vidare pga en kontroll, som säger att jag måste kontrollera pensionsavgifter, fälten 3.8 och 4.21. Jag tillämpar inte tjänstepension på mig själv just nu och det står noll där man kan mata in värdet på 1.4. Hur blir jag av med varningen så att jag kan komma vidare?
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro
2022-02-14
08:53
Får visserligen en annan meny på prickarna över diskussionen, men inte med "radera". Dock "inaktivera". Verkar inte kunna infoga bild här i svaret - men följande poster finns i den menyn: ======================== Redigera meddelandet ____________________________ Markera som ny Bokmärket Prenumerera Inaktivera ____________________________ Prenumerera på RSS-flöde ____________________________ Markera Skriv ut Mejla inlägget till en vän ____________________________ Rapportera olämpligt innehåll ======================== Nå, det är väl inte så prioriterad fråga detta, kan försöka att inaktivera istället.
... Visa mer
2022-02-10
14:09
Ja, plus att ni själva rekommenderar Safari... 😊
... Visa mer
2022-02-10
13:50
Jag cancellerar frågan, fann till slut lösningen. Kan man radera helt en sån här fråga/tråd? Som nu när jag till slut fann lösning.
... Visa mer
2022-02-10
13:28
Följdfråga: Om det nu blir arbetsgivaravgift, vilket konto ska man då bokföra på? 7510 är ju förmarkerat 31,42 %.
... Visa mer
2022-02-09
13:00
Tack för svar. Jag använder Mac - Safari. Precis allt annat jag jobbat med, eEkonomi, Advisor, Lön Smart och allt annat inom Skatt och Bokslut, funkar i Safari - men just inte det här (även om rapporterna kommer ut ifyllda, men inte i den här "förhandsgranskningen"). Bytte till Chrome och där funkade det. Detta är inte livsviktigt, men Safari är en såpass stor och använd webbläsare - inte minst av konsulter - så den där detaljen borde fixas till. Vänligen Peter
... Visa mer
2022-02-08
11:24
Har fyllt/godkänt i alla uppgifter i årsredovisning, alltså balans, resultat och skatteberäkning. Inga värden syns dock i deklarationsblanketterna under motsvarande flik. Däremot om jag generar rapport, så finns alla värden där. Varför är det så?
... Visa mer
Etiketter:
- Välj din produkt:
-
Skatt & Bokslut Pro