Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Mita Jonsson CONTENT PRODUCER ‎2020-11-27 13:02 )
  • 3 Svar
  • 3 gilla
  • 7068 Visningar

Börja med att kontrollera att du har valt ditt e-postprogram som standardprogram för e-post i Windows under Start - Standardprogram - Ange dina standardprogram. E-postprogrammet måste vara lokalt installerat och ha stöd för MAPI. Detta kan bero på att en registernyckel saknas. Gå in under Start - Kör. Skriv regedit och tryck på Enter. Om du använder registereditorn fel kan det medföra allvarliga problem för din dator.

 

Om du har 32-bitars version av Windows eller 64-bitars version av Windows med 64-bitars e-postprogram ska du bläddra dig fram till följande sökväg. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Messaging Subsystem\
 

Om du har 64-bitars version av Windows med 32-bitars e-postprogram ska du istället bläddra dig fram till följande sökväg. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows Messaging Subsystem\
 

Har du 64-bitars version av Windows med 64 bitars e--postprogram behöver du bägge dessa sökvägar. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Messaging Subsystem\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows Messaging Subsystem\
 

Finns inte MAPI, MAPIX och MAPIXVER under sökvägarna ovan måste du lägga till dessa strängvärden på varje sökväg. Högerklicka i det högra fältet och välj Nytt - Strängvärde:

 

MAPI ska ha datavärde 1

MAPIX ska ha datavärde 1

MAPIXVER ska ha datavärde 1.0.0.1

 
Kommentarer
NY MEDLEM

Jag kan inte skriva ut betalningspåminnelse per epost eftersom jag inte har någon MAPI-kompatibel installerad. Ved är det och hur går jag vidare+

Hej Inger N,

 

Jag tror du hittar svaret i min kollega Mitas tråd ovan. Har du följdfrågor eller behöver hjälp att lägga upp MAPI-nycklarna så kontakta supporten så hjälper vi dig gärna. 

 

Ha en fin dag!

/Tinna

NY MEDLEM

Jag lade en del tid på denna felsökning, och kom till slut fram till att avinstallation av Office365, rensning av registernycklar m h a CCleaner och ominstallation av office365 löste problemet för mig.