Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hejsan Åsa,För att kunna hjälpa dig så vill jag dubbelkolla ett par saker innan. Om jag förstått det rätt så har du ett Aktiebolag?Är det ålderspension till ägaren eller är det för en anställd?Återkom gärna så ska vi säkert kunna hjälpa dig 🙂/My
Hej,Vi har ett AB och har köpt visitkort för 5€ från ett annat EU-land och det drogs 54,51kr på konto. Vi tänkte bokföra detta så här:1930 - Företagskonto/checkkonto/affärskonto Kredit 54,51 kr6100 - Kontorsmateriel och trycksaker (gruppkonto) Debet 54,51 kr2614 - Utgående moms omvänd skattskyldighet 25 % Kredit 13,63 kr2645 - Beräknad ingående moms på förvärv från utlandet Debet 13,63 krVi är osäker om konto 6100 kan användas för köp utomlands. Borde vi inte använda tex konto 4056 - Inköp varor 25% EG istället? Eller vilket konto ?Tack på förhand!
Hej!Jag förstår att detta inte är helt enkelt. Om du inte redan har gått igenom forumtråden Avdrag för SL-kortså hade jag rekommenderat dig att börja där, kanske det kan hjälpa dig en liten bit på vägen.Annars så får du nog vända dig till skatteverket. Det är precis som du säger en gråzon gällande frågan och det är därför svårt att svara på på rak arm. Skulle du däremot få återkoppling från skatteverket så är du mer än välkommen att dela med dig utav den här, på så sätt sprider vi lite mer kunskap kring ämnet flera utav oss funderar på 🙂Ha en bra dag!/My
Vi leaser en miljöbil och har nu fått en kreditfaktura på miljöbilspremie. Ser man det som en minskad leasingavgift eller hur bokför man det?
Hur bokför jag bäst skatter mm i ett handelsbolag?Bolaget har ett eget skattekonto där momsen är redovisad och inbetald.Betald och debiterad preliminärskatt, slutlig skatt, div kostnadsränta återfinns på ägaren egna skattekonto.Ska båda dessa konton finnas speglade i bokföringen? Och i så fall mot vilka konton?Hittills har jag bara bokat inbetalning av preliminärskatt. Och detta har jag gjort mot 2012, debet.Bakgrund: bara en aktiv person/ägare i detta hb. Inga anställda.