Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR igår )
  • 23 Svar
  • 2 gilla
  • 6892 Visningar

Från version 2021.2 tillkom programdelen Fakturahantering i syfte att effektivisera för dig som vill skicka många fakturor samtidigt. I och med detta gjordes lite förändringar kring att granska fakturan innan du skickar dem. Knappen för Provutskrift är borttagen, men det finns andra sätt att granska fakturan innan den skickas som jag tänkte gå igenom i detta användartips. 

 

Det som är helt nytt i versionen är att du nu kan förhandsgranska alla dina fakturor till höger i programmet i delen Fakturahantering. Tanken är att du skapar dina fakturor som vanligt via Försäljning - Kundfakturor. När du har skapat dina fakturor väljer du Skicka - Fakturor. Du kommer nu in i programdelen Fakturahantering där du ser en förhandsgranskning av fakturan du har markerad till höger i vyn.

Förhandsgranskning.jpg

Du kan enkelt granska dina fakturor genom att gå nedåt i listan. Vill du förhandsgranska samtliga  fakturor i ett större format? Då kan du istället välja Markera alla och därefter välja Förhandsgranska i Kommandoraden. Du får nu upp fakturorna i ett större format och kan granska dem innan du skickar dem. 

 

Vill du förhandsgranska en enskild faktura i samband med att du skapar den? Då väljer du Skicka - Aktuell Faktura. Här får du ett alternativ som heter Förhandsgranska och även då öppnas den upp i en ny vy. Vill du kunna spara fakturan till pdf utan att den markeras som skickad väljer du knappen Förhandsgranska till pdf

pdfknapp.PNG

Vill du läsa mer om nyheterna i programdelen Fakturahantering? Läs då gärna vårt användartips Ny programdel Fakturahantering.

 

Det här tipsets innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-05-16

Kommentarer
LottaUppsala
UTFORSKARE

Hej,

Jag saknar provutskriftsvalet då jag vid en viss fakturering skriver ut flera exemplar till mig själv. Går fakturan via mejl kan jag välja snabbutskrift på fakturabilagan men hade verkligen velat ha provutskriftvalet kvar lättillgängligt.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lotta!

 

Vi har haft ett par andra kunder som också lyft detta med provutskriften. För en del har det fungerat som lösning att använda sig av Extra fakturadokument för att få ut dessa exemplar, skulle det kunna vara en lösning för dig? Här kan du läsa mer om hur du kan arbeta med extra fakturadokument: Smarta tips på hur du använder extra fakturadokument.

 

Vi samlar på oss input kring hur man tidigare arbetat med provutskrift för att kunna titta på lösningar framåt.

 

 

Ina Olofsson
NY MEDLEM

Hej!

Förhandsgranskningen på skärmen ser toppen ut, men jag önskar också kunna göra en provutskrift för godkännande av någon som inte arbetar i Administration innan jag skickar iväg fakturorna till kund. Jag vill kunna skriva ut en faktura utan att den bockas av som skickad eller utskriven. 

 

Önskar verkligen att ni hittar ett sätt att lägga in Provutskrift igen 😊

Jag kommer avvakta med uppdatering tills det finns en lösning på detta problem. Vill inte riskera en massa fel och merarbete. 

Lite kul med nya funktioner men då det inte går att förstora själva bilden på fakturan så går det ju inte att läsa vad det står på den .

Skulle det vara möjligt att förstora bilden på fakturan så skulle det vara en väldigt bra funktion.

  

 

Eva___138
NY MEDLEM

Hej

 

Även jag tyckte att provutskriften var kanon. Använde det vid kreditfakturor för att få fakturan signerad av säljare innan jag skickade originalkrediten. Även vid förskottsfakturering eller av andra orsaker man behöver ha en "komihåg"faktura eller som underlag mm. Man kunde skriva ut massor utan att det bockades av. Skulle vilja ha den som en "snabbknapp".

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi tittar på en eventuell lösning kring provutskrift och återkopplar så fort vi har mer information till er:)

 

@Bjorn Persson Matt-Sam AB Kul att du gillar den nya funktionen! Att kunna förstora fakturan är något som vi hoppas kunna lösa i någon form i framtiden.

Carolina11
NY MEDLEM

Instämmer med övriga, varför ta bort provutskriften?

Vi har också använt oss av den för att kollegor ska godkänna fakturorna först.

Då har vi valt provutskrift och skickat till kollegan...allt för att slippa onödiga fel...

 

Sedan hade jag önskat att fakturabilden var lite större samt att man skulle kunna se fakturabilden även på redan skickade fakturor.

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Carolina11 !

 

Vi har samlat in information från er kunder kring hur man vill arbeta med provutskrifter och vi tittar på en lösning framåt. Så fort vi har mer information kommer vi att återkoppla till er användare. När det gäller att få en större fakturabild så är vår ambition att få till det i framtiden.

 

Vi återkopplar så snart vi har mer information att ge er kring provutskriften!

Lotta_22
NY MEDLEM

Vi saknar möjligheten att få fakturorna sorterade i bokstavsordning vid utskrift (både original och kopior) det fanns tidigare och är nu borta 😮 skapar tokmycket jobb för oss - snälla lägg tillbaka funktionen!

Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER

Hej @Lotta_22 ,

Denna funktion finns kvar i den nya versionen men har flyttat sig lite 🙂 

När du är under Försäljning- fakturahantering- Skicka fakturor så kan du i denna dialog nere till vänster ändra vilken ordning fakturorna ska skickas i.  

 

Hoppas detta hjälper dig,

 

Ha en fin dag! 🙂 

 

/ Gustav

Lotta_22
NY MEDLEM

@Gustav Bergqvist gäller det även hur kopiorna skrivs ut?

Lotta_22
NY MEDLEM

Hej igen,

 

har testat igen och det fungerar inte - vi har haft support från er som bekräftar att det inte fungerar. Vänligen ring mig så du kan se själv! Det här är ett stort problem för oss! Vi blev lovade buggrättning i uppdaterad version - vi behöver den rättningen innan månadsskiftet då vi fakturerar över 150 fakturor!!

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Lotta_22

 

En kollega till dig har varit i kontakt med oss och fått information från oss under dagen. 

 

/Jenny

Helena75
UTFORSKARE

Hej,

Var ändrar jag skrivare för bara detta jobb? Kunde ändra mall och skrivare direkt i fakturering

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Helena75

 

Om du på en faktura valt Skicka - Aktuell faktura byter du skrivare här:

aktuell faktura.PNG

skrivare faktura.PNG

 

 

Är du istället inne i delen Fakturahantering och har valt Skicka ser det ut som på nedan bilder:

Skrivarinställningar (1).png

skrivare.PNG

 

/Jenny

 

Nu sitter jag här med 100 fakturor som skall ut till olika handläggare för kontroll och godkännande innan jag skickar iväg fakturorna i morgon. Efter att letat efter funktionen Provutskrift en 1 timme konstaterar jag med hjälp av detta forum att funktionen är borttagen. En funktion som jag nyttjat i snart 20 år och så är den bara borta och INTE ersatt av något likvärdigt eller bättre. Snacka om feltänk. 😡

 

Är det någon som har tips på hur jag får ut fakturorna i PDF-format utan att de av programmet betraktas som skickade? 

 

/Hans

 

PS

För att ha glädje av den nya funktionen Fakturahantering torde det krävas minst 32" bildskärmar. ☹️

LottaUppsala
UTFORSKARE

Hej Hans,

Jag misstänker att den som gjort de här förändringarna inte arbetar aktivt i programmet...vi är många som fått bekymmer.

Ett förslag är att välja e-post på alla fakturor och när mejlet kommer upp ta bort kundens mejl och byt till granskarens mejl och sen kan du bocka ur bocken som säger att fakturorna är utskrivna, förstår om det inte är en optimal lösning och kanske finns det en lättare sådan men det här är det första som jag kommer på.

Lycka till och jag hoppas funktionen snart är tillbaka, jag behöver den också.

 

Mvh Lotta 🙂 

Carolina11
NY MEDLEM

Kan inte annat än instämma Hans...

Jag har löst det tillfälligt genom att välja förhandsgranska och sedan ta skärmklipp...ja du hör ju...inte smidigt men ingen risk att en faktura felaktigt reggas som skickad.

Sedan håller jag med om förhandsgranskningen på fakturor, den ser man inte mycket av på en 24" skärm. Men tanken var bra!

Helene Dahlberg
NY MEDLEM

Jag håller med många av de som har kommenterat detta med provutskrift.

Jag blev jättebesviken när jag upptäckte att funktionen var borta - snälla Visma, lägg tillbaka funktionen! Som någon skrev - fakturakopiorna vi tidigare kunde ta ut genom provutskrift skickas ut för attest innan fakturorna skickas. Det händer alltför ofta att något blivit fel på fakturan som gör att den ska korrigeras innan den skickas till kund.

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jenny Sjöström Sannéus APPLICATION SPECIALIST ‎2021-12-07 16:12 )

Hej!

 

Vi förstår frustrationen hos er och vi har tagit till oss av era synpunkter för de förändringar vi har gjort kring Provutskrift. Utifrån den input vi har fått från er har vi förhoppningsvis en lösning på plats i nästa version för att kunna skapa en pdf utan att fakturan blir markerad som skickad. 

 

Som min kollega Joanna har skrivit innan så har endel av våra kunder blivit hjälpta av att använda Extra fakturadokument. Det kanske kan vara en lösning som fungerar så länge? Här kan du läsa mer om hur du kan arbeta med extra fakturadokument: Smarta tips på hur du använder extra fakturadokument.

 

Ha det fint!

/Jenny

LottaUppsala
UTFORSKARE

Hej!

Jag har en ny fråga, kan jag spara ner fakturan som en pdf utan att den blir markerad som utskriven?

/Lotta

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Jenny Sjöström Sannéus APPLICATION SPECIALIST ‎2021-12-14 16:51 )

Hej!

 

Idag har vi släppt en ny version av Visma Administration, 2021.3 där du har möjlighet igen att skapa en pdf utan att fakturan får en markering i Skickad. Du gör det numera genom knappen Förhandsgranskning till pdf som du hittar när du förhandsgranskar en faktura.

 

Vi har också rättat till problemet vi haft med att den ordning man valt för fakturorna i Skicka-dialogen inte slår igenom för fakturakopiorna. Kopiorna blir i fakturanummerordning oavsett.

 

Läs gärna mer om våra övriga nyheter i versionsnyheterna

 

Ha en fortsatt fin dag!

/Jenny

Alla kan göra fel. Bra att ni lyssnar på era kunder och åtgärdade problemet snabbt BRA! 😁

 

/Hans