Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

"Nya" bankintegrationen mellan Visma eekonomi och bankerna

Hej, 

 

Skriver här då fler säkert undrar samma sak som jag.

 

För drygt två månader sedan fixade jag på en av mina kunder bankintegrationen mellan Visma Eekonomi och Sparbanken Nord. Då fick jag frågan från banken om jag vill ta den "nya" integrationen, varpå jag svarade ja 😀 Så smidigt när kundfakturor och leverantörsfakturor bokförs automatiskt i Visma. Samma funktion finns även på Handelsbanken sedan en tid tillbaka. Dock saknar jag betalningsspecifikationerna från Sparbanken Nord (även från Handelsbanken - smidigt om dessa kan läsas in automatiskt i Visma- dock kommer jag åt att hämta de manuellt från Handelsbanken). Enligt banken ska dessa skickas till Visma och enligt Visma (er support) så är denna integration "ej helt utvecklad än" och därav kan Visma inte motta betalningsspecifikationerna. Jag undrar hur långt bort detta är? Då jag är jätteintresserad av att fixa den "nya" integrationen på fler av mina kunder men vill dock få med specifikationerna. Det sparar så mycket tid. 

 

Jag undrar även om det går att ta bort automatiskt kvittning om det dyker upp en kreditfaktura med den "nya" bankintegrationen. Då Visma verkar ta slumpmässigt en debetfaktura från samma leverantör och kvitta och när det är inte samma belopp så väljer visma ut flera debetfakturor och gör "delkvittningar". Tur så upptäckte jag det då jag saknade kreditfakturan så jag ångrade alla delkvittningar och kvittade sedan krediten mot debeten med samma belopp. Nu bokför jag aldrig en kreditfaktura under utkast-hantera flera fakturor. Utan gör detta manuellt. 

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej,

Tack för din fråga. 

Att få in en betalningsspecifikation likt den som finns på banken är inget som vi planerar att implementera i programmet. Varje händelse ska dock importeras var för sig och inte som en klumpsumma, och där ska referens finnas med så det bör fungera bra att se vad varje betalning avser. I övrigt finns det ingen mer specifikation som vi kommer att importera till programmet.

 

Gällande automatiskt kvittning är det inget som vi kommer ta bort utan det är så funktionen i Visma eEkonomi ser ut idag. Det har tidigare rapporterats att förfarandet ska ändras via ett önskemål till teamet. 

 

Önskar dig en fin dag

Tinna 

Hej, 

Tack för återkoppling! 

Stämmer bra, när fakturan har bokförts som betald i Visma så finns det ett ref nummer som hänvisar till leverantörsfakturan. Dock förekommer det att leverantörer ibland (inte allt för ofta) ber om en betalningsspecifikation där det syns att fakturan har blivit betald eller när företag ska söka stödpengar så måste man bifoga betalningsspecifikationer där det framgår att leverantörsfakturorna är betalda. Vad är tanken här? Hur ska man lösa det? Nu är det inte så jätteofta en leverantör behöver se en betalning men ibland dyker det upp. Jag jobbar ibland i Fortnox också och där läses specifikationerna in automatiskt och kopplas till utbetalningsverifikationen. 

//Ellinor 

Hej,

 

Som vi tidigare nämnt finns det ingen mer specifikation som vi kommer att importera till programmet.

Är ni i behov att ta fram en sådan betalningsspecifikation behöver detta ske från banken.

 

Önskar er en fortsatt fin dag!
/Victor