Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2022-05-31 10:52 )
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 1363 Visningar

Vill du effektivisera processen för bokslutsarbete så det både går snabbare och får bättre kvalité?  I det här inlägget har vi samlat några riktigt smarta funktioner i samband med årsredovisningsarbetet och hur du får ut mest av tjänsten Visma Skatt & Bokslut Pro.

Hämta uppgifter från Bolagsverket samt kontrollera uppgifter mot Bolagsverket 

Nu kan du enkelt hämta styrelseledamöterna och revisorerna direkt från Bolagsverket. På så sätt slipper du manuellt fylla i dessa uppgifter och dessutom säkerställer du att namnen blir rättstavade. Vi vågar påstå att denna funktion sparar dig mellan 5-10 minuter per årsredovisning (beroende på hur många styrelsemedlemmar bolaget har) .

Hämta uppgifter från Bolagsverket.Hämta uppgifter från Bolagsverket.

 

Missa heller inte funktionen Kontrollera mot Bolagsverket som du når inne ifrån sidan Inlämning.

Den här kontrollen kontrollerar uppgifter i årsredovisningen som finns registrerade på Bolagsverket som till exempel aktiekapital och räkenskapsår. Du säkerställer helt enkelt att uppgifterna är rätt i den årsredovisning du nyss producerat.

Kontrollera mot Bolagsverket.Kontrollera mot Bolagsverket.

 

Kontroll av Årsredovisningen 

När du gjort klart årsredovisningen, eller när du arbetar löpande med den, kan du på ett enkelt sätt säkerställa att du inte missar några viktiga delar som till exempel att personnumret för den som signerar fastställelseintyget inte är korrekt eller att datum saknas på underskrifter.
Kontrollerna på årsredovisningen är helt automatiska och hjälper dig att undvika vanliga fel. Motsvarande funktionalitet finns även på sidorna Skatteberäkningen och Deklarationsblanketter.

Kontroll av årsredovisningen.Kontroll av årsredovisningen.

 

Digital inlämning, signering av årsredovisning och automatiska statusmeddelande från Bolagsverket 

Det smidigaste, säkraste och mest miljövänliga sättet att lämna in årsredovisningen är i digital form till Bolagsverket. I Visma Skatt & Bokslut Pro kan du göra det både för bolag som redovisar enligt K2 eller K3.

Du kan också skriva under årsredovisningen digitalt, via tjänsten Visma Sign, som finns integrerat i Visma Skatt & Bokslut Pro. På så sätt kan du arbeta 100% digitalt hela vägen. När du lämnat in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket får du automatiska statusmeddelande från Bolagsverket så som till exempel:

  • Årsredovisningen har kommit in till Bolagsverket och är under handläggning
  • Årsredovisningen är registrerad av Bolagsverket

Dessa statusmeddelanden är guld värda och ger dig full kontroll var respektive företags årsredovisning är i processen. 

Läs mer om Digital inlämning av årsredovisning

 

Automatisk uppdatering av bevakningslistor i Visma Advisor som ger er full kontroll på statusen i era uppdrag

Bevakningslistorna i Visma Advisor har som syfte att ge dig och dina medarbetare på byrån koll och överblick på hur långt ni kommit med respektive kund och uppdrag. När ni klarmarkerar årsredovisningen i Visma Skatt & Bokslut Pro kan ni numera få aktuell bevakningspunkt uppdaterad i Visma Advisor.

När ni klarmarkerar årsredovisningen i Visma Skatt & Bokslut Pro uppdateras status i bevakningslistan i Visma Advisor. På detta sätt säkerställer ni att uppdragen alltid har rätt status. Motsvarande funktionalitet finns även på deklarationsblanketterna.

Automatisk uppdatering av bevakningslistor i Visma Advisor.Automatisk uppdatering av bevakningslistor i Visma Advisor.