Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-01-09 16:57 )
Fd medlem
  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 1389 Visningar

I Visma Advisor finns en inbyggd tidsregistrering där du löpande kan registrera tid på de uppdrag och aktiviteter som utförs på respektive kund. På så sätt säkerställer du att alla timmar finns registrerade när det är dags att fakturera. Fakturaunderlagen skapar du antingen för en kund i taget eller flera samtidigt och de godkända fakturaunderlagen kan sedan hämtas och överföras till ditt ekonomiprogram - exempelvis Visma eEkonomi. 

 

Nedan kan du ta del av hela flödet, från att du har registrerat din tid till hur du skapar och överför dina fakturaunderlag. 

 

1. Tidsregistrera arbetad tid 

Genom att löpande registrera tid för uppdrag och aktiviteter som du utför åt dina kunder minskar risken för missade tidsregistreringar och använder du dessutom funktionen som finns att kunna registrera tid direkt på ett uppdrag snabbar det också upp själva tidsregistreringen. 

 

Utifrån registrerad tid kan du enkelt få fram statistik och göra olika uppföljningar. Du kan också ta fram en sammanställning av alla tidsregistreringar som är gjorda för en vald period, detta under Rapporter och Tidsregistrering

 

Tips! Du kan även registrera intern tid och frånvaro.

 

Läs gärna med om tidsregistrering i Skriven hjälp. 

 

2. Förbered faktureringen

Innan du skapar dina första fakturaunderlag bör varje uppdrag och dess aktivitet vara kopplade till ett artikelnummer i ditt ekonomiprogram, för att säkerställa att momsen hanteras rätt på fakturan och att den bokförs på rätt konton.  

 

I Skriven hjälp kan du läsa hur du gör ovanstående inställningar och på så sätt förbereder faktureringen innan du skapar första fakturaunderlagen. 


3. Registrera utlägg

När du har haft ett utlägg, till exempel en resekostnad, registrerar du det i Utläggsregistreringen. Du kan koppla utlägget till kund och uppdrag samt fylla i om det ska faktureras eller inte. Utlägg som markeras för fakturering kommer med när du skapar fakturaunderlag för kunden. Du kan även registrera utlägg som inte ska faktureras. Dessa registreringar kommer bara med i uppföljningen av kostnader.

 

Har du återkommande utlägg för byrån kan du lägga upp det i ett register under Underhåll - Utlägg. Allt för att snabba upp registreringen! 

 

Läs gärna mer om hur du skapar utläggsregistrering.

 

4. Skapa & Överför fakturaunderlag

Välj Fakturering i huvudmenyn och gör dina urval för att få fram en lista med förslag på fakturaunderlag att skapa. Klicka på Åtgärd vid den kund du ska fakturera och välj Skapa fakturaunderlag. Gå till fliken Fakturaunderlag, klicka på Åtgärd - och Godkänn. Om du använder Visma eEkonomi kan du klicka på Överför via samma knapp. 

 

För att föra över till Visma Administration behöver du installera tilläggsmodulen Visma Advisor Invoice Basis.

 

Visma Advisor Invoice Basis »

 

Se våra filmer:  

 

Psst! Du vet väl också om att du kan föra över tidsregistreringar till lönekörningen i Visma Lön Smart? Läs mer i hjälpavsnittet Aktivera integration mot Visma Lön Smart.

 

 

 

 

 

Medverkande