Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 169 Visningar

En färdig klimatrapport med bara ett fåtal knapptryck, hur bra låter inte det? 

Se när Hilda och företaget Atmoz, som hjälp oss att ta fram Visma eEkonomi Klimatrapport, pratar om bland annat klimatredovisning, klimatreducering och självklart visar hur själva tjänsten fungerar. 

 

 

JennaGlensby_0-1701437786697.gif

 

Visma eEkonomi Klimatrapport

Mät ditt och dina kunders klimatavtryck direkt i programmet.

Med Visma Klimatrapport får du en färdig klimatrapport med en klar bild över företagets klimatavtryck. Samtidigt får du förslag på förbättringar för en grönare framtid - hurra!

Beräkna, reducera och klimatfinansiera

Klimatrapporten är byggd på den mest vedertagna standarden för klimatredovisning - Greenhouse Gas Protocol (GHG - protokollet). Klimatrapporten läser automatiskt av alla inköpskostnader från företagets bokföring och matchar datan mot utsläppsvärden från Statistiska Centralbyrå. Ju mer noggrant bokförda transaktioner desto med detaljerat resultat. Läs mer om hur beräkningarna görs i Skriven hjälp. 

 

Med hjälp av rapporten ges praktiska råd för att kunna sätta upp en smart plan för att minska klimatavtrycket, och därmed bli än mer konkurrenskraftig. Du får också möjligheten att klimatfinansiera/klimatkompensera - direkt i tjänsten - och kan därmed balansera de utsläpp du inte kan minska genom att finansiera ett certifierat klimatprojekt. 

 

Visma eEkonomi KlimatrapportVisma eEkonomi Klimatrapport

 

 

Håll koll på din klimatpåverkan, varför då?

Med ökade hållbarhetskrav från omvärlden blir det allt vanligare att utvärdera företag utifrån deras klimatpåverkan. Börja redan idag och ge ditt och dina kunders företag ett försprång!

 

 • Stick ut
  Visa att du som byrå ligger i framkant gentemot dina konkurrenter genom att erbjuda klimattjänster. 

 

 • Försprång inför kommande lagstiftning
  EU - direktivet CSRD står för dörren med ökade krav på klimat- och hållbarhetsredovisning. Klimatrapporten ger dig försprång att positionera dig på den nya marknaden!

 

 • Ett stärkt varumärke
  Visa att du engagerar dig i klimatfrågan och bli mer attraktiv  för kunder och samarbetspartners. När du blir ombedd att redovisa ditt klimatavtryck - då det klimatrapporten som behövs! Med klimatrapporten kan du också erbjuda dina kunder en helt ny tjänst, rådgivning och utbildning. Win win! Byggt av experter

Visma eEkonomi Klimatrapport är framtagen tillsammans med företaget Atmoz, som är specialiserade inom klimatredovisning och GHG-protokollet. Decennier i branschen har gjort dem till experter och deras vision är att alla företag enkelt ska kunna beräkna och hantera sin klimatpåverkan. Heja Atmoz!

 

Visma eEkonomi Klimatrapport Pro

För dig som vill analysera dina siffror djupare och se ännu mer data ska du välja Visma eEkonomi Klimatrapport Pro. Vi rekommenderar att du som byrå alltid jobbar i Pro-varianten. I den finns fler möjligheter att djupdyka i siffrorna och analysera ditt resultat mer. Du kan ta ut resultatdata till Excel, se trender över tid och finjustera dina och dina kunders siffror. Har du redan köpt klimatrapporten kan du enkelt uppgradera till Pro-varianten inne i ditt program. Självklart få med dig all data du redan lagt in. 

 

För att kunna använda Klimatrapporten krävs Visma eEkonomi Pro (du som byrå sitter alltid i Pro), Visma eEkonomi Smart eller Bokföring. Har du ett samarbete med en kund i Visma eEkonomi Fakturering kan du som byrå aktivera klimatrapporten åt din kund (under Appar och tillval inne i programmet). Så länge du och din kund har ett samarbete i någon av betalvarianterna av Visma eEkonomi kan du eller din kund aktivera Pro-varianten.

 

Kan jag samarbeta med mina kunder i tjänsten?

Självklart! Tjänsten aktiverar du eller din kund under Appar och tillval inne i Visma eEkonomi och det är även under Appar och tillval som ni sedan hittar tjänsten efter aktivering. Både du och din kund har samma behörighet och tillgång till klimatrapporten. Du startar alltså inte upp ett samarbete via ditt byråstöd för att kunna arbeta tillsammans i tjänsten.

 

Vem får fakturan?

Fakturamottagren för tjänsten är alltid den som står som fakturamottagare för Visma eEkonomi. 

 

Aktivera som tidigare nämnt enkelt klimatrapporten under Appar och Tillval i vänstermenyn och läs gärna mer om Visma eEkonomi Klimatrapport Pro och kom igång redan idag!

 

Har du frågor och funderingar är du varmt välkommen att boka ett rådgivningssamtal med oss!

Medverkande