Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Pacsac
CHAMPION

Svar: Radera manuell verifikation?

Det är Visma som har den tolkning av bokföringslagen att man inte kan radera en verifikation.

My Janhall
MODERATOR

Re: Radera manuell verifikation?

Hejsan Lars, 

Du ska kunna ta bort eller makulera en manuell verifikation så länge den inte ingår i en låst period, i vårt skrivna hjälpavsnitt Makulera eller ta bort en preliminär verifikation står mer exakt vad som gäller. Bland annat kan du inte makulera en verifikation som är bokförd mot ett 19-konto eftersom bokföring mot kassa/bankkonton är tänkt att stämmas av via eEkonomis Kassa och bankhändelser i vänstermenyn och inte via en manuell bokning, lika så sker rättningar därifrån. Har verifikationen skapats automatiskt via någon av programmets funktioner, till exempel kundfakturor eller momsdeklarationer så sker även rättning från samma ställe där verifikationen skapades och rättas inte manuellt. 

Om det känns oklart så får du gärna återkomma med en bild på en specifik verifikation du vill makulera/ta bort så kan vi kika närmre på vad som gör att den stoppas. 🙂 
 

/My 

eken23
NY MEDLEM

Re: Radera manuell verifikation?

Hej,

jag bokade manuellt en skatteskuld mellan kto 2510 skatteskulder och 1630 skattekonto som som inte var korrekt, men som inte gick att radera. Kto 1630 hanteras ju också via kassa- och bankhändelser, så det beror väl på det att den inte gick att radera, även om det inte står 16-konton i hjälptexten.

 

Mvh/Lars

Vinh80
NY MEDLEM

Re: Radera manuell verifikation?

Hej My,

 

Jag har också gjort samma tabbe men med 19-konto. jag kan varken korrigera eller radera bort alla raderna. Verifikationen balanserar inte står det, vad ska fylla i den nya raden under 1930?

Vinh80
NY MEDLEM

Re: Radera manuell verifikation?

Tror jag har löst det🙂

konto 1930  - debit = summan

           1220  - kredit = utan moms

            2641  - kredit = moms

 

har jag gjort rätt nu?😁

My Janhall
MODERATOR

Re: Radera manuell verifikation?

Hejsan! 

Nu balanserar din verifikation men det är inte helt lätt för mig att säga om den är rätt eller ej eftersom jag inte vet hur originalverifikationen ser ut. Men om du ska korrigera och nolla bokföringen på respektive konto i verifikationen så ska korrigeringsverifikationen se exakt likadan ut som ordinarie verifikation men med kontona tvärtom i debet/kredit. 

Sen vill jag påminna om min kommentar ovan, när det kommer till att bokföra på 19-konton så rekommenderar vi verkligen att bokföra via Kassa och bankhändelser, istället för att bokföra via en manuell verifikation. Dels för att det är så smidigt att ha alla bankhändelser samlade här tillsammans och för att du på ett enkelt sätt kan stämma av händelserna mot ditt kontoutdrag på banken men också för att det så mycket lättare att korrigera om det blir fel. Låt säga att du bokför en bankhändelse under Kassa och bankhändelser och den är felaktig, då kan du bara klicka på den skapade bankhändelsen igen och Ångra matchning. Programmet skapar alltså då en korrigeringsverifikation som nollar händelsen per automatik. Är du osäker på hur det fungerar så kan du läsa mer om detta i vårt skrivna hjälpavsnitt Bankhändelser

Känns något oklart får du gärna återkomma! 🙂 
/My 
 

Vinh80
NY MEDLEM

Re: Radera manuell verifikation?

Tack för svaret, 

Jag gick in på kassa och bankhändelser och gjorde det, det var enkelt😊.

 

Mvh

//Vinh