Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Fast det funkar inte att byta kund i fakturan om man byter från privatperson till företag, då tappar eEkonomi koll på att fakturaraden var inkl moms och tror det var exkl moms och lägger på momsen en gång till.Jag är ibland tvungen att göra så pga säljer arbetshjälpmedel som Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan betalar, fast offerten och leveransen skall vara till en privatperson. Fakturan betalas sedan direkt av myndigheten
Fast det funkar inte att byta kund i fakturan om man byter från privatperson till företag, då tappar eEkonomi koll på att fakturaraden var inkl moms och tror det var exkl moms och lägger på momsen en gång till.Tydligen enligt support är det designat så, vilket enligt mig är "hål i huvet"det står ju tydligt först att beloppet är inklusive moms för att sedan helt plötsligt bli exklusive moms (utan att räknas om )Det är ju grundläggande att ha koll på enheter när man gör beräkningar.Och som företagare att uppge pris inkl moms till privatpersoner och exkl moms till företag, och mina artiklar har ju samma priser oberoende av kundkategori och att ekonomiprogrammet skall klara det, är det för mycket begärt?
Hej igen, min fråga flyttades hit men jag är osäker på om det besvarar min fråga. För det första använder jag kontantmetoden och när jag köper online är det sällan några fakturor utan man betalar direkt, och får kvitto.För det andra är det inte direkt en valutadifferens tror jag utan en avgift kortföretaget tar ut för att växla pengarna (någon procent på beloppet). Men detta kanske räknas som en valutaförlust?Borde jag lägga upp alla köp som leverantörsfakturor och leverantörer fast det inte är fakturor utan kvitton? Jag tänker att en poäng med kontantmetoden är att den skulle förenkla men om man ändå ska lägga upp allt som fakturor verkar det ju mer logiskt att följa den andra metoden.
Awesome
Genvägar