Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lönemodulen och nettolöneavdrag förmånsbil

Hej!

 

Jag har en förmånsbil i företaget (AB) och gör därför ett nettolöneavdrag på förmånsvärdet varje månad. Det har jag i lönemodulen lagt till som "Avdrag efter skatt". När jag nu kollar balansräkningen inför årsredovisning så inser jag dock att det hamnat på som "Övriga skulder" - "2790 Övriga löneavdrag". Det känns inte riktigt rätt. Var borde det egentligen hamna och finns det någon lämpligare kategori att använda i lönemodulen för avdraget?

 

/Gustaf

5 SVAR 5
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej,

 

Under Inställningar- Företagsinställningar- fliken Löneuppgifter visas vilket bokföringskonto som används för respektive löneart. Här kan du se att bokföringskonto 2790 används för "Avdrag efter skatt" och detta är ett konto som hämtas upp för övriga löneavdrag där det inte finns något specifikt konto upplagt. Vill du ändra detta konto till ett annat är det här du gör det.

Jag hade rekommenderat att du kikar igenom forumtråden Registrera bilförmån med nettolöneavdrag i Visma eEkonomi som förklarar lite mer hur programmet gör och varför. 

 

Ha en fin kväll

Tinna

Hej!

 

Tack för svar! Det känns dock lite oklart om 2790 är ett korrekt konto eller inte? Jag hittar inte den informationen i forumtråden du länkade till. Jag tänker att det borde minska lönekostnaderna snarare än att hamna under övriga skulder i balansräkningen. 7388 - "Anställdas ersättning för erhållna förmåner" såg jag någon annanstans och den beskrivs även med "Används för ersättningar som anställda betalar genom nettolöneavdrag för erhållna förmåner.". Sedan är det ju frågan om det är lämpligt att göra så alltid eller om jag snarare borde justera det efteråt.

 

/Gustaf

Hej Gustaf!

Jag ber om ursäkt för att svaret från oss har dröjt.

 

Kontot som det bokförs mot är inte helt korrekt, det är framfört till våra produktspecialister som ser över det.

Tillsvidare får du göra en justering och manuellt boka om det till konto 7690 - Övriga personalkostnader.

 

Tack för att du uppmärksammade detta!

Önskar dig en fortsatt fin dag.

/Tinne

Hej!

Väcker liv i en gammal tråd.

Är detta åtgärdat? Det ser ut som att det fortfarande bokförs mot konto 2790.

 

Ha en fin dag!

Luis M

Hej @Luis M 

Tack för att du hör av dig till oss i forumet med en fråga. 

Jag har varit i kontakt med våra produktspecialister och det kommer att ske en förändring inom de närmaste månaderna. Tills dess får du fortsätta att hantera detta manuellt. 

 

Välkommen som ny forummedlem 

//Tinna